top of page
nuiu%20logo%20copy_edited.png
finance vgs.jpg
download (1).png

Økonomi

og finansiering

OVESIKT
Å ha orden i økonomien er svært viktig når man er ung og skal ut i verden for å studere.​
 
Alle studiene som tilbys ved NUIU kan finansieres gjennom Lånekassen.
Dersom man ønsker ytterligere finansiering, har NUIU en finansieringsavtale med SVEA-finans som gjør at du kan finansiere hele studiet.


Det meste er inkludert i basispakken som du kan lese mer om nedenfor.

I tillegg trenger man lommepenger og penger til private reiser og utflukter for å utforske fantastiske Sri Lanka, fra fjellområder og jungel, til de vakre hvite strendene i langs kysten

Nedenfor finner du mer informasjon om
BASISPAKKEN GJSIKT.png
price-tags-250x250.png
finance uni.jpg
lanekassen_rgb_farger.png

Basispakken

Når du søker om studieplass, må du velge Basispakken for å kunne reise til Sri Lanka. Du kan også velge tilleggstjenester i søknaden din, hvis du ønsker det. Nedenfor ser du hva som er inkludert i Basispakken

Basispakke
  • Hvor og hvordan bor vi?
    NUIU sin hovedbase er i Negombo, en by som ligger tre mil nord for hovedstaden Colombo, i vest. Våre elever og studenter bor bra. Vi har helt normal standard, slik at man skal oppleve å ha gode boforhold. I Negombo bor vi i dag på Windmill Villa som ligger i nærheten av skolen Du bor på dobbeltrom med en annen elev/student. Villaen har selvsagt svømmebasseng, frokost inkludert, rengjøring skjer hver annen dag og det er mulighet til å bestille måltider utenom.
  • Kan jeg velge hvem jeg skal bo sammen med?
    Ja, selvsagt kan du det. Du bor i dobbeltrom under hele semesteret og kan velge om du vil bo med en spesiell person, eller om du vil flytte inn sammen med en ukjent. Det er også mulig å bo flere sammen i trippelrom, eller i mindre bungalower. Dette må avtales nærmere med NUIU og vil koste noe mer.
  • Når må jeg betale for studiene?
    Du kan velge om du vil betale alt samtidig, eller om du vil dele opp betalingen din i opptil tre avdrag. Du kan søke om støtte fra Lånekassen til studiet ditt. Dersom du har behov for det, kan NUIU tilby finansiering i tillegg. Bare ta kontakt med oss om dette, så finner vi en løsning som passer for deg.
  • Valuta. Må jeg veksle penger før jeg reiser? Hvor mye trenger jeg?
    Til dette er det egentlig bare ett godt svar: TA MED BANKKORT! I Sri Lanka bruker vi LKR - Lankesiske Rupies. Det kryr av minibanker på Sri Lanka, så IKKE bry deg med å veksle penger før du reiser. Bankkortet er virkelig den beste løsningen, og en løsning vi anbefaler! Ta gjerne med et ekstra kort, i tilfelle du skulle være uheldig å miste kortet ditt.
  • Hva slags vaksine trenger jeg?
    Helsestasjonen der du bor gir deg god informasjon om dette, men vi anbefaler sterkt at du tar vaksine mot hepatitt A og B (twinrix). Vi anbefaler ikke å ta malariaprofylakse. Malaria finnes det svært god behandling for på Sri Lanka. Vi skal heller ikke oppholde oss på steder hvor malaria er utbredt. Det er normalt ikke nødvendig med vaksine mot japansk encefalitt. Dette er en svært uvanlig sykdom på Sri Lanka, og særlig i storbyene og stedene vi befinner oss. Det kan også være lurt å ta en drikkevaksine mot kolera (ducoral). Normal er det få problemer med kolera. Det er imidlertid helt vanlig å få løs mage i løpet av de første ukene. Dette skjer ofte på grunn av magens møte med ny mat. Se mer om dette på INFO OM VAKSINE
  • Når er avreise?
    Vi har avreise for høstsemesteret i midten av august, og vårsemesteret i midten av januar. Vi kommer da hjem i midten av november på høsten og i midten av april på våren. Reisen går fra Gardermoen i Oslo og er inkludert i prisen begge semestrene.
  • Er studiene på norsk?
    Dette er en norsk utdanning og undervisningen vil foregå på norsk. Deler av undervisningen vil også kunne være på engelsk, siden vi får besøk av gjesteforelsere fra Sri Lanka innimellom.
  • Kan jeg reise videre etter endt eksamen?
    Du kan oppholde deg lengre på studiestedet eller reise videre etter endt semester. Da trenger du ikke reise hjem først. Noen av eksamener tas på selve studiestedet før hjemreise/videre reise. Andre eksamener tas ved det norske universitetet du er student ved. For å planlegge dette må vi vite dette så tidlig som mulig, da du må bestille egen flybillett. Du får da fratrekk for dette i studiepakken, etter faste satser satt av NUIU.
  • For søkere til Lånekassen
    Etter at du er tatt opp som student ved universitetet du har søkt ved, kan du søke om støtte fra Lånekassen. Normalt åpner Lånekassen for søknader omkring 1. mai for høstsemesteret og 1. oktober for vårsemesteret.
  • Hvor store er klassene?
    Størrelsen på klassene kommer an på hvor mange studenter det er det semesteret du studerer. Normalt varierer størrelsen fra 20-30 studenter. Man har i hovedsak undervisning i mindre grupper, og fellestimer ved oppgaveløsning og studietimer. Gruppestørrelse kan variere, ut fra om det er forelesninger eller seminartimer.
  • Hvem er det egentlig som studerer i utlandet?
    De som studerer i utlandet er alle slags mennesker. Vi anbefaler alle unge i dag å ta et semester eller to i utlandet. Det er så mange spennende mennsker å møte, så mye nytt å oppleve og så store erfaringer man tar med seg hjem. Man vil treffe mennesker fra hele verden i løpet av semesteret, og man har god tid og dermed mange muligheter til å bli godt kjent med både lokale mennesker og turister. NUIU har også samarbeid med lokale skoler og arrangerer fellesaktiviteter sammen med studenter fra Sri Lanka.
  • Hvordan er dyrelivet?
    Mange lurer på om det finnes farlige og "ekle" dyr på de forskjellige studiestedene våre, og selvsagt vil du kunne finne en del eksotiske dyr og insekter, men de er stort sett helt ufarlige, selv om feks mygg kan være plagsomme innimellom.
  • Jeg har en sykdom. Hvordan er det for meg?
    Hvis du har astma, allergier eller andre sykdommer, så må du ta med seg medisiner for hele oppholdet og en legeerklæring på disse medikamentene på engelsk. Har du allergier mot diverse matvarer kan det være lurt å få dette skrevet ned på et ark på engelsk. Dette kan være veldig greit i vise i kantina, eller når du skal spise ute på restauranter og andre spisesteder. Du kan også finne navnet på medisiner du bruker, i tilfelle du skulle gå tom. På Sri Lanka har man svært gode internasjonale sykehus og leger, som kan hjelpe deg med det du skulle trenge av slike ting.
  • Hva slags språk snakker de på Sri Lanka
    Folk på Sri Lanka snakker ganske godt engelsk. De offisielle språkene er sinhalesisk og tamilsk. I løpet av oppholdet ditt, får du tilbud om å lære disse språkene også.
  • Hva slags klær trenger jeg?
    Ta med deg noen lette klær. Det er veldig billig å kjøpe klær på Sri Lanka, noe som har vært populært for de fleste studentene våre. Det kan også være lurt å ta med et skift med varme klær til flyturen. Det kan bli ganske kjølig på flyet. Vi skal også på noen få turer hvor det er smart å ha med varme klær. Vi anbefaler at du enkelt og greit tar med deg et sett med ull-undertøy. Det pleier stort sett å være mer enn nok. Les mer på lenken om PAKKELISTE
  • Kan man kjøpe vann, og hva ellers kan man drikke?"
    Vannet i krana må IKKE drikkes. Dette vannet fungerer dårlig på norske mager. De fleste kiosker, restauranter og butikker selger rimelig vann, og etter hvert som man blir kjent i områdene man bor i, vet man hvor man får kjøpt det meste. Det er også muligheter for å få kjøpt all mulig slags brus, saft og juice de fleste steder.
  • Annet
    Hvis du har andre spørsmål, kan du trykke HER. Du kan også sende oss en e-post: post@nuiu.no Vi svarer deg vanligvis innen 24 timer
download (1).png

Priser 2023/24
Velger du å gå bare høst eller vår, betaler du for ett semester.
Velger du et helt skoleår, betaler du for to semester.

PRIS
Skjermbilde 2022-09-26 kl. 13.31.21.png

Når det gjelder kostnader til mat, varierer også denne fra student til student. Nedenfor kan du få noen gode forslag til å velge og budsjettere måltidene dine. Budsjettet over krever at du ikke spiser alle måltider ute hver dag.

Frokost:
Denne er inkludert i Basispakken

Lunsj:

a)Kjøpe eget brød og pålegg som enten tas med på skolen eller spises hjemme
b)Kjøpe ferdig lunsj på lokale utsalgssteder (ca kr. 30 pr dag)
c)Kjøpe ferdig lunsj i kantina på skolen (ca kr. 40,- pr dag)

 

Middag(kveldsmat):

a)Kjøpe inn råvarer og lage sin egen middag.
b)De som bor sammen i en bolig kan bestille en egen kokk til å lage middag. Man deler på råvarene og spleiser på kokken. Det blir normalt en god del rimeligere enn å spise ute hver kveld.

c)Spise ute på restaurant koster fra ca kr. 60 per måltid.

Når det gjelder kostnader til mat, varierer også denne fra student til student. Nedenfor kan du få noen gode forslag til å velge og budsjettere måltidene dine. Budsjettet over krever at du ikke spiser alle måltider ute hver dag.

Kostnaden ligger på omkring kr. 1000,- totalt pr. mnd. for kokken (som man spleiser på)                    Vanligvis bor man 6-10 personer i hver bolig.

download (1).png

Budsjett

Full oversikt er veldig viktig når det kommer til økonomi.​
Det meste av oppholdet ditt er inkludert i basispakken, men samtidig vil du trenge litt ekstra penger til mat og privat transport, i tillegg til lommepenger mens du er i Sri Lanka.
Vi anbefaler også sterkt at du reiser litt rundt på øya for å se og oppleve dette fantastiske landet mens du bor her.
Når vi skal gi et forslag til budsjett, tar vi utgangspunkt i hva man kan klare å leve greit for som student. Oppholdet i Sri Lanka er samtidig en mulighet for deg til å øve deg i å styre din egen økonomi på en ansvarlig måte. Budsjettet nedenfor er basert på helt vanlige hverdager for en nordmann i Sri Lanka. Penger til reiser, festing og daglig shopping er ikke inkludert.
Budsjett

Når det gjelder kostnader til mat, varierer også denne fra student til student. Nedenfor kan du få noen gode forslag til å velge og budsjettere måltidene dine. 

 

Lunsj:

  1. Kjøpe eget brød og pålegg som enten tas med på skolen eller spises hjemme

  2. Kjøpe ferdig lunsj på lokale utsalgssteder (ca kr. 30 pr dag)

  3. Kjøpe ferdig lunsj i kantina på skolen (ca kr. 50,- pr dag)

 

Middag(kveldsmat):

  1. Kjøpe inn råvarer og lage sin egen middag.

  2. Man kan bestille en egen kokk til å lage middag.
    Man deler på råvarene og spleiser på kokken.
    Det blir normalt en god del rimeligere enn å spise ute hver kveld.

  3. Spise ute på en vestlig restaurant koster ca kr. 60 per måltid.

Finansiering

Betaling av studiet ditt foregår i tre trinn:

 

1. Når du bekrefter plassen din, betaler du kr. 2.500,-. Dette beløpet er ikke refunderbart om du skulle velge å ikke reise.

 

2. Når du har signert på søknaden din, får du en faktura fra NUIU.
Denne fakturaen er en delfaktura på kr. 49.000,- slik at du ikke trenger å betale inn alt på en gang.

3. Du vil få en ny faktura med forfall 1. oktober for høstsemesteret og 1. mars for vårsemesteret på restbeløpet på kr. 28.000,-

For noen kan det være vanskelig å betale inn til NUIU før de har fått støtten fra Lånekassen. Derfor har vi laget et alternativ for deg.

NUIU har inngått en betalingsavtale som vi tilbyr våre studenter. Dette innebærer at du kan betale faktura når første delbetaling skal gjøres, og kan betale tilbake dette når støtten fra Lånekassen kommer til skolestart. Dersom du ønsker det kan du også finansiere hele oppholdet.

 

Kryss av helt uforpliktende på søknaden hvis du vil søke om slik finansiering, så sender vi deg mer informasjon om dette.

Finansiering

NUIU har to ulike finaniseringsordninger:

1. Betaling med faktura som blir tilsendt på e-post.

2. Finansiering via SVEAfinans  (Helt rentefritt*)

    Klikk for søknad

* Gjelder for en betalingsfri avtale på inntil 6 måneder etter inngåelse.

Denne avtalen blir mellom deg og SVEA

download (1).png
download (1).png

Lånekassen
 

Lånekassen gir studielån og stipend til norske studenter. Siden du studerer ved et norsk universitet, en høgskole eller en offentlig godkjent nettskole, har du mulighet til å søke om støtte. NUIUs priser er lavere enn beløpet du kan få fra Lånekassen når du studerer et helt år hos oss, slik at alle skal ha mulighet til å reise med oss til Sri Lanka.

Det er imidlertid viktig at du kjenner til at all støtte fra Lånekassen (uansett hvor du studerer i Norge) er et lån og en stipendandel. Stipendet er direkte støtte, mens lånet må betales tilbake en gang i framtiden

Lånekassen

NUIU - Norsk utdanning i utlandet AS - Org.nr. 920 591 604
- Eitlandsveien 263  4560 Vanse

Telefon: 45 28 90 90 - E-post: post@nuiu.no

bottom of page